Telecí maso na smetaně recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
200 g houby
200 ml bílé víno
150 ml kysaná smetana
100 ml smetana ke šlehání
1 lžička drcený kmín
500 g telecí maso
podle potřeby
olej
máslo
hladká mouka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
hladkolistá petrželka

Postup receptu

  1. Telecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a pak každý kousek obalíme v mouce. Telecí kousky postupně osmažíme ve směsi oleje a másla. Maso udržujeme v teple.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.

  3. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme kousky hub, kmín, sůl a krátce podusíme. Pak do pánve vrátíme telecí maso, zalijeme vínem, krátce podusíme, přidáme smetanu, podle chuti sůl a pepř a prohřejeme.

  4. Telecí maso na smetaně servírujeme s libovolnou přílohou a zdobíme nasekanou hladkolistou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!