Telecí maso na smetaně recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 200 g houby 200 ml bílé víno 150 ml kysaná smetana 100 ml smetana ke šlehání 1 lžička drcený kmín 500 g telecí maso podle potřeby olej máslo hladká mouka podle chuti sůl mletý černý pepř hladkolistá petrželka
Postup Telecí maso na smetaně recept
Postup receptu
-
Telecí maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme a pak každý kousek obalíme v mouce. Telecí kousky postupně osmažíme ve směsi oleje a másla. Maso udržujeme v teple.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky.
Ve velké pánvi rozpustíme máslo a zpěníme na něm cibuli, přidáme kousky hub, kmín, sůl a krátce podusíme. Pak do pánve vrátíme telecí maso, zalijeme vínem, krátce podusíme, přidáme smetanu, podle chuti sůl a pepř a prohřejeme.
Telecí maso na smetaně servírujeme s libovolnou přílohou a zdobíme nasekanou hladkolistou petrželkou.