Telecí maso v jablečné šťávě recept

Top Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
0 lžic majoránka
1 ks cibule
1 ks bobkový list
1 lžíce hladká mouka
2 dl jablečná šťáva
700 g telecí plec
1 špetka mletá hořčice
podle chuti
sůl
citronová šťáva

Postup receptu

  1. Telecí maso nakrájíme na kostky, okořeníme majoránkou, bobkovým listem a přidáme hořčici. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Maso vložíme do ohnivzdorné mísy, přisypeme mouku, sůl, nakrájenou cibuli, pokapeme rozpuštěným máslem a vše zapečeme ve vyhřáté troubě.

  3. Nakonec pokrm zalijeme jablečnou šťávou, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou.

  4. Telecí maso v jablečné šťávě podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!