Telecí maso v jablečné šťávě recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 50 g máslo 0 lžic majoránka 1 ks cibule 1 ks bobkový list 1 lžíce hladká mouka 2 dl jablečná šťáva 700 g telecí plec 1 špetka mletá hořčice podle chuti sůl citronová šťáva
Postup Telecí maso v jablečné šťávě recept
Postup receptu
-
Telecí maso nakrájíme na kostky, okořeníme majoránkou, bobkovým listem a přidáme hořčici. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Maso vložíme do ohnivzdorné mísy, přisypeme mouku, sůl, nakrájenou cibuli, pokapeme rozpuštěným máslem a vše zapečeme ve vyhřáté troubě.
Nakonec pokrm zalijeme jablečnou šťávou, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Dochutíme podle potřeby solí a citronovou šťávou.
Telecí maso v jablečné šťávě podáváme s brambory.