Telecí pečené s mrkví a zázvorem recept

Top Recepty Hovězí maso

Suroviny na recept

500 g telecí kýty
100 g plátků slaniny
5 mrkví
cca 300 g brambor (množství tak, aby pokryly povrch)
mletý zázvor
drcený kmín
pepř (pokud máte citronový pepř, tím lépe)
máslo
sůl

Postup receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepema, osolíme, opepříme a posypeme mletým zázvorem.

  2. Očištěné mrkve a brambory nakrájíme na plátky.

  3. Pekáček vhodné velikosti, popř. zapékací mísu, vytřeme dostatečně máslem, na dno rozložíme kolečka mrkve.

  4. Mrkev poklademe masem, na maso rozložíme slaninu a vše zakryjeme plátky brambor.

  5. Bramory osolíme, okmínujeme a poklademe máslem.

  6. Pekáček zakryjeme a vložíme na hodinu do vyhřáté trouby na 200C. Všechny chuti se krásně prolnou.

  7. Po hodině odkryjeme a dopečeme dokřupava. Pokud by se vám zdálo málo šťávy, můžete v průběhu pečení malinko podlít vodou nebo slabým vývarem. Ale zdá se mi, že šťávy vše pustilo akorát:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!