Terčiny jazéčky recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 špetka sůl 50 g máslo 1 dl mléko 20 g droždí 200 g polohrubá mouka na obalení 1-2 lžíce cukr krystal 1-2 lžíce loupané sekané mandle podle potřeby tuk na vymazání
Postup Terčiny jazéčky recept
Postup receptu
-
Do mísy prosejeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vlažné mléko, změklý tuk a sůl a zaděláme vláčné těsto. Těsto posypeme moukou, přikryjeme a necháme vykynout.
Potom přendáme těsto na vál, uválíme váleček a nakrájíme na stejnoměrné kousky.
Na vál nasypeme trochu krystalového cukru a posekané mandle a každý kousek těsta v této směsi válečkem vyválíme.
Terčiny jazéčky přendáme na vymazaný plech a v předehřáté troubě zprudka upečeme.