Tomáškovo kuřecí maso recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g kuřecího masa
- 4 polévkové lžíce oleje
- 1 cibule
- 25 g másla
- plnotučná hořčice
- hladká mouka
- sůl
- pepř
- sojová sladká omáčka
- 2 dcl vody
- 12% smetana 200 g
Postup Tomáškovo kuřecí maso
Postup receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, lehce osolíme a opepříme, potřeme plnotučnou hořčicí a poprášíme hladkou moukou. Maso smažíme na pánvi z obou stran asi 3 minuty, potom maso vyndáme z pánve a dáme na talíř.
Na pánev dáme na jemno nakrájenou cibuli a smažíme do zlatova. Maso vložíme zpět a pokapeme 1 lžičkou sojové omáčky a podlejeme 1 dcl vody a necháme krátce povařit, přidáme druhé deci vody.
Vlijeme smetanu do misky a přidáme 2 polévkové lžíce hladké mouky a zamícháme.
Vyndáme maso na talíř a do pánve vlijeme smetanu. Počkáme 10 min a maso vložíme zpět.
Ochutíme 1 lžičkou hořčice, krátce povaříme a podávame s knedlíkem.