Topinka s játry a lečem recept

Top Recepty

Suroviny na recept

česnek
sůl
2 ks vejce
10 dkg cibule
8 plátků chléb
koření
1 sklenice tatarská omáčka
1 sklenice sterilované lečo
50 dkg kuřecí játra
podle potřeby
olej na smažení

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlměsíčky a dáme je do větší pánve na trochu oleje orestovat.

  2. Mezitím si na nudličky nakrájíme játra a připravíme si ostatní ingredience.

  3. K osmažené cibulce přidáme nátra, opět orestujeme, přidáme lečo a promícháme. Vydusíme na šťávu a nakonec přidáme vejce, která směs trochu zahustí. Okořeníme a podle chuti osolíme.

  4. Směs klademe na krajíce chleba, klasicky připravené jako topinky, dobře potřené česnekem, které jsme předem potřeli tatarkou.

  5. Topinka s játry a lečem je skvělou chuťovkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!