Topinka s játry a lečem recept
Top ReceptySuroviny na recept
- česnek sůl 2 ks vejce 10 dkg cibule 8 plátků chléb koření 1 sklenice tatarská omáčka 1 sklenice sterilované lečo 50 dkg kuřecí játra podle potřeby olej na smažení
Postup Topinka s játry a lečem recept
Postup receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlměsíčky a dáme je do větší pánve na trochu oleje orestovat.
Mezitím si na nudličky nakrájíme játra a připravíme si ostatní ingredience.
K osmažené cibulce přidáme nátra, opět orestujeme, přidáme lečo a promícháme. Vydusíme na šťávu a nakonec přidáme vejce, která směs trochu zahustí. Okořeníme a podle chuti osolíme.
Směs klademe na krajíce chleba, klasicky připravené jako topinky, dobře potřené česnekem, které jsme předem potřeli tatarkou.
Topinka s játry a lečem je skvělou chuťovkou.