Tvarohové knedlíky v kožíšku recept

Top Recepty Sladká jídla

Suroviny na recept

2 lžíce cukru (podle chutí)
120 g strouhanky
120 g másla
700 g ovoce (v mém případě jahody)
špetku prášku do pečiva
špetku soli
2 vejce
220 g polohrubé mouky
500 g měkkého tvarohu
1 skořicový cukr

Postup receptu

  1. Ze všech surovin na těsto (tvaroh, mouka, prášek do pečiva, vejce a sůl) zpracujeme na pomoučeném válu (nebo v míse) těsto, ze kterého utvoříme váleček.

  2. Váleček těsta nakrájíme na kousky (počet je závislý na zvoleném ovoci a jeho velikosti), které vyskládáme na pomoučený vál.

  3. Do každého kousku těsta dáme ovoce a zabalíme ho do kulatého knedlíku.

  4. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6-9 minut (podle velikosti). Po uvaření necháme knedlíky okapat na cedníku.

  5. Na polovině másla osmažíme strouhanku.

  6. Druhou polovinu másla rozehřejeme. Ještě teplé okapané knedlíky obalíme v osmažené strouhance, posypeme skořicovým a práškovým cukrem.

  7. Knedlíky při servírování polijeme rozehřátým máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!