Tvarohovo-medovo-skořicový koláč recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- 120 g másla (Hery)
- 120 g hladké mouky
- 45 g cukr krupice
- 1 lžíce vody
- Na náplň:
- 1 tvaroh ve vaničce (250 g)
- 2 lžíce medu
- 2 vajíčka
- lžička skořice
- mletý cukr na posypání
Postup Tvarohovo-medovo-skořicový koláč
Postup receptu
-
Z Hery mouky, cukru a vody vypracujeme hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout.
Mezitím si vymažeme a vysypeme mělkou koláčovou formu a těsto do ní rozválíme. Konce mírně povytáhneme k okrajům.
Z tvarohu, medu, vajec a skořice vyšleháme hmotu, kterou rozetřeme na těsto a urovnáme.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut, až okraje koláče zhnědnou.
Vytáhneme z trouby a necháme pořádně vychladit. Kousky pocukrujeme mletým cukrem.