Utopenci z karbanátků recept

Top Recepty

Suroviny na recept

75 dl ocet
4 ks cibule
2 dl voda
4 kuličky nové koření
8 kuliček celý pepř
směs
1 lžička sůl
1 ks vejce
3 lžíce strouhanka
200 g cibule
1 špetka mletý pepř
1 lžíce plnotučná hořčice
1000 g mleté maso mix
podle potřeby
olej na smažení

Postup receptu

  1. Maso dobře promícháme s jemně pokrájenou cibulí, přidáme celé vejce, strouhanku, hořčici, pepř a sůl. Ze směsi tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji.

  2. Hotové karbanátky necháme vychladnout. Z octa, vody, pepře a nového koření připravíme nálev, který krátce povaříme a necháme vychladnout. Do větší sklenice klademe karbanátky s vrstvou cibule, vše opakujeme. Navrstvené karbanátky zalijeme připraveným lákem. Necháme zhruba šest dní uležet.

  3. Utopence z karbanátků vylovíme z nálevu a podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!