Utopenci z karbanátků recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 75 dl ocet 4 ks cibule 2 dl voda 4 kuličky nové koření 8 kuliček celý pepř směs 1 lžička sůl 1 ks vejce 3 lžíce strouhanka 200 g cibule 1 špetka mletý pepř 1 lžíce plnotučná hořčice 1000 g mleté maso mix podle potřeby olej na smažení
Postup Utopenci z karbanátků recept
Postup receptu
-
Maso dobře promícháme s jemně pokrájenou cibulí, přidáme celé vejce, strouhanku, hořčici, pepř a sůl. Ze směsi tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji.
Hotové karbanátky necháme vychladnout. Z octa, vody, pepře a nového koření připravíme nálev, který krátce povaříme a necháme vychladnout. Do větší sklenice klademe karbanátky s vrstvou cibule, vše opakujeme. Navrstvené karbanátky zalijeme připraveným lákem. Necháme zhruba šest dní uležet.
Utopence z karbanátků vylovíme z nálevu a podáváme s chlebem.