Utopenci ze špekáčků recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 kg cibule
2 kg špekáčky
2 kelímky plnotučná hořčice
nálev
5 dl ocet
5 dl voda
6 ks bobkový list
1 špetka sušený tymián
10 kuliček celý černý pepř
1 špetka sušený zázvor
4 lžíce deko
6 kuliček celé nové koření

Postup receptu

  1. Nejdříve připravíme nálev z daných ingrediencí. Vše svaříme 30 minut na mírném plameni, aby se voda nevyvařila. Nálev dáme vychladit.

  2. Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 - 1 cm. Cibuli očistíme a také nakrájíme na tenká kolečka.

  3. Na dno 3 litrové láhve dáme vrstvu cibule, vrstvu špekáčkových koleček a potřeme hořčicí.To celé opakujeme, až po okraj sklenice, přičemž poslední vrstva musí být cibule. Vše je pěkně upěchované. Utopence ze špekáčků zalijeme vychladlým nálevem, aby bylo vše v nálevu. Chvíli počkáme, aby lák protekl až na dno a znovu dolijeme. Utopence uzavřeme a necháme v lednici nebo na chladném místě uležet nejméně 3 týdny.

  4. Utopence ze špekáčků podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!