Utopenci ze špekáčků recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 kg cibule 2 kg špekáčky 2 kelímky plnotučná hořčice nálev 5 dl ocet 5 dl voda 6 ks bobkový list 1 špetka sušený tymián 10 kuliček celý černý pepř 1 špetka sušený zázvor 4 lžíce deko 6 kuliček celé nové koření
Postup Utopenci ze špekáčků recept
Postup receptu
-
Nejdříve připravíme nálev z daných ingrediencí. Vše svaříme 30 minut na mírném plameni, aby se voda nevyvařila. Nálev dáme vychladit.
Špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 - 1 cm. Cibuli očistíme a také nakrájíme na tenká kolečka.
Na dno 3 litrové láhve dáme vrstvu cibule, vrstvu špekáčkových koleček a potřeme hořčicí.To celé opakujeme, až po okraj sklenice, přičemž poslední vrstva musí být cibule. Vše je pěkně upěchované. Utopence ze špekáčků zalijeme vychladlým nálevem, aby bylo vše v nálevu. Chvíli počkáme, aby lák protekl až na dno a znovu dolijeme. Utopence uzavřeme a necháme v lednici nebo na chladném místě uležet nejméně 3 týdny.
Utopence ze špekáčků podáváme s čerstvým pečivem.