Uzená fazolačka recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

1500 ml vývaru z vepřového uzeného masa
200 ml zeleninového vývaru
1 větší brambora
1 stonek řapíkatého celeru
1 feferonka
3-4 jarní cibulky - bílou část hned, zelenou potom
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
4 stroužky česneku
1 konzerva červených fazolí
150 g vepřového kolena – nakrájené vám dodá řezník i market
2 lžičky oregana

Postup receptu

  1. Bramboru nakrájíme na menší kostičky a dáme vařit do vývaru z vepřového masa. Přidáme nadrobno nakrájené jarní cibulky (bílou část), nasekanou feferonku, nadrobno nakrájený stonek řapíkatého celeru a nasekaný česnek. Přilijeme zeleninový vývar. Přisolíme. Opepříme. Vmícháme oregano.

  2. Brambory vaříme do měkka. Přidáme nadrobno nakrájené vepřové koleno a propláchnuté fazole. Povaříme. Přidáme něco zelené natě jarních cibulek, vmícháme mouku rozmíchanou v troše vody. Povaříme už jen krátce.

  3. Podáváme posypané natí jarní cibulky a s dalamánkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!