Uzené maso s křenovou omáčkou recept

Top Recepty Omáčky

Suroviny na recept

500 g uzeného masa
2 lžice oleje
3 lžice hladké mouky
3 dl mléka
1–1,5 dl bíleho vína
100 g strouhaného křenu
sůl
bílý pepř

Postup receptu

  1. Mäso uvaríme do mäkka. Vývar použijeme na prípravu polievky.

  2. Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme studeným mliekom, osolíme, okoreníme a omáčku do hladka povaríme asi 15 minút.

  3. Prilejeme víno a na slabom plameni povaríme ešte 5 minút.

  4. Nakonec vmiešame strúhaný chren.

  5. Mäso narežeme na plátky a prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!