Uzené maso s křenovou omáčkou recept
Top Recepty OmáčkySuroviny na recept
- 500 g uzeného masa
- 2 lžice oleje
- 3 lžice hladké mouky
- 3 dl mléka
- 1–1,5 dl bíleho vína
- 100 g strouhaného křenu
- sůl
- bílý pepř
Postup Uzené maso s křenovou omáčkou
Postup receptu
-
Mäso uvaríme do mäkka. Vývar použijeme na prípravu polievky.
Na oleji opražíme do bleda múku, zalejeme studeným mliekom, osolíme, okoreníme a omáčku do hladka povaríme asi 15 minút.
Prilejeme víno a na slabom plameni povaríme ešte 5 minút.
Nakonec vmiešame strúhaný chren.
Mäso narežeme na plátky a prelejeme omáčkou. Podávame so zemiakovou kašou.