Vanilkový rýžový nákyp s jablky recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
100 g máslo
1 lžička skořice
2 balíčky rýže
2 ks velké jablko
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
podle chuti
cukr
podle potřeby
mléko

Postup receptu

  1. Nejdříve dáme vařit rýži do mírně osolené vody. Poté ji scedíme a necháme okapat.

  2. Dále si připravíme pudink podle návodu na obalu. Horký pudink smícháme s rýží a máslem a povaříme tak, aby nám vznikla lehce kašovitá směs. Tu pak ještě dochutíme cukrem.

  3. Dno zapékací mísy vyložíme jedním jablkem pokrájeným na plátky. Posypeme 1/2 lžičkou skořice. Jablka zalijeme polovinou směsí pudinku a rýže. Na to klademe plátky z druhého jablka. Opět posypeme skořicí a zalijeme pudinkovou kaší.

  4. Misku vložíme do rozehřáté trouby a necháme zapéct asi 30 minut. Po dopečení necháme vanilkový rýžový nákyp s jablky pozvolna vychladnout, pudink tak zatuhne a nákyp půjde snáze nakrájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!