Vanilkový rýžový nákyp s jablky recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 100 g máslo 1 lžička skořice 2 balíčky rýže 2 ks velké jablko 1 balíček vanilkový pudinkový prášek podle chuti cukr podle potřeby mléko
Postup Vanilkový rýžový nákyp s jablky recept
Postup receptu
-
Nejdříve dáme vařit rýži do mírně osolené vody. Poté ji scedíme a necháme okapat.
Dále si připravíme pudink podle návodu na obalu. Horký pudink smícháme s rýží a máslem a povaříme tak, aby nám vznikla lehce kašovitá směs. Tu pak ještě dochutíme cukrem.
Dno zapékací mísy vyložíme jedním jablkem pokrájeným na plátky. Posypeme 1/2 lžičkou skořice. Jablka zalijeme polovinou směsí pudinku a rýže. Na to klademe plátky z druhého jablka. Opět posypeme skořicí a zalijeme pudinkovou kaší.
Misku vložíme do rozehřáté trouby a necháme zapéct asi 30 minut. Po dopečení necháme vanilkový rýžový nákyp s jablky pozvolna vychladnout, pudink tak zatuhne a nákyp půjde snáze nakrájet.