Vánočka smažená recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- Vánočka (nebo mazanec,nebo sladké rohlíky)
- mléko
- vejce
- cukr
- cukr skořicový (nebo vanilkový)
- olej na smažení
- cukr krupice
- cukr moučka
- a podle chuti:
- džemy
- čoko toping
- zmrzlina
- šlehačka
Postup Vánočka smažená
Postup receptu
-
Protože se jedná o zbytkovou záležitost (nebo taky ne, děláme rychlý moučník ze sladkých rohlíků), tak tolik vánočky nebo mazance, kolik zbylo. Nakrájíme na plátky 1 cm široké. V mléce rozšleháme vejce, cukr krupici a buď vanilkový nebo skořicový cukr a dáme do toho vánočku. Musí být ponořená. Na obrázku je vánočka celá a k tomu pět vajec a půl litru mléka, dvě polévkové lžíce cukr krupice a jeden skořicový.
Asi po 30 minutách vánočka vsaje veškeré tekutiny a je dost promočená. Vkládáme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Cukr v mléce udělá lehký karamelový povlak. Dáme osušit na ubrousky a potom: jen posypat cukrem nebo ozdobit ještě šlehačkou nebo potřít marmeládou nebo ozdobit zmrzlinou. Tam je mnoho muziky za málo peněz.