Vánočka smažená recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

Vánočka (nebo mazanec,nebo sladké rohlíky)
mléko
vejce
cukr
cukr skořicový (nebo vanilkový)
olej na smažení
cukr krupice
cukr moučka
a podle chuti:
džemy
čoko toping
zmrzlina
šlehačka

Postup receptu

  1. Protože se jedná o zbytkovou záležitost (nebo taky ne, děláme rychlý moučník ze sladkých rohlíků), tak tolik vánočky nebo mazance, kolik zbylo. Nakrájíme na plátky 1 cm široké. V mléce rozšleháme vejce, cukr krupici a buď vanilkový nebo skořicový cukr a dáme do toho vánočku. Musí být ponořená. Na obrázku je vánočka celá a k tomu pět vajec a půl litru mléka, dvě polévkové lžíce cukr krupice a jeden skořicový.

  2. Asi po 30 minutách vánočka vsaje veškeré tekutiny a je dost promočená. Vkládáme na rozpálený olej a smažíme do zlatova. Cukr v mléce udělá lehký karamelový povlak. Dáme osušit na ubrousky a potom: jen posypat cukrem nebo ozdobit ještě šlehačkou nebo potřít marmeládou nebo ozdobit zmrzlinou. Tam je mnoho muziky za málo peněz.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!