Vegan zeleninové karbanátky recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl majoránka 1 ks cibule 1/2 hrnku celer 1 lžíce pažitka 1 hrnek mrkev hladká mouka 2 špetky kari koření 1,5 hrnek červená čočka mletý kmín
Postup Vegan zeleninové karbanátky
Postup receptu
-
Na recept si předem uvaříme červenou čočku. Stačí ji propláchnout a ve vroucí osolené vodě vařit asi 15 minut doměkka. Čočku scedíme
Mezitím oškrábeme mrkev a celer, obojí najemno nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak česnek (můžeme i prolisovat)
V kastrolku rozpálíme trochu oleje a cibulku dozlatova osmahneme, v závěru přidáme česnek, aby se nám rozvoněl. Pak přidáme mrkev s celerem a krátce orestujeme. Vypneme zdroj tepla a vmícháme uvařenou čočku. Směs osolíme, okmínujeme a okořeníme kari. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a mouku podle potřeby. Směs na zeleninové karbanátky dobře promícháme
Z vytvořené hmoty děláme pomocí rukou malé karbanátky, které zploštíme a uložíme na plech vyložený pečícím papírem
Vegan zeleninové karbanátky lehce potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme dozlatova
Vegan zeleninové karbanátky podáme teplé s bramborovou kaší, ale dobře chutnají i studené třeba s chlebem.