Vegan zeleninové karbanátky recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
majoránka
1 ks cibule
1/2 hrnku celer
1 lžíce pažitka
1 hrnek mrkev
hladká mouka
2 špetky kari koření
1,5 hrnek červená čočka
mletý kmín

Postup receptu

  1. Na recept si předem uvaříme červenou čočku. Stačí ji propláchnout a ve vroucí osolené vodě vařit asi 15 minut doměkka. Čočku scedíme

  2. Mezitím oškrábeme mrkev a celer, obojí najemno nastrouháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak česnek (můžeme i prolisovat)

  3. V kastrolku rozpálíme trochu oleje a cibulku dozlatova osmahneme, v závěru přidáme česnek, aby se nám rozvoněl. Pak přidáme mrkev s celerem a krátce orestujeme. Vypneme zdroj tepla a vmícháme uvařenou čočku. Směs osolíme, okmínujeme a okořeníme kari. Nakonec přidáme nasekanou pažitku a mouku podle potřeby. Směs na zeleninové karbanátky dobře promícháme

  4. Z vytvořené hmoty děláme pomocí rukou malé karbanátky, které zploštíme a uložíme na plech vyložený pečícím papírem

  5. Vegan zeleninové karbanátky lehce potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme dozlatova

  6. Vegan zeleninové karbanátky podáme teplé s bramborovou kaší, ale dobře chutnají i studené třeba s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!