Velikonoční nádivka z uzeného kuřátka recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 housky
150 ml mléka
1/2 svazku jarní cibulky
2 PL másla
2 vejce
balíček uzených kuřecích stehýnek (450 g)
sůl, pepř
muškátový oříšek
citronová kůra
pažitka, petrželka, libeček, kopřivy
máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formiček

Postup receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a polijeme mlékem. Necháme vsáknout, občas promícháme.

  2. Jarní cibulku pokrájíme na kolečka a chvilku ji restujeme na másle. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh.

  3. Do mísy přidáme nasekané bylinky, žloutky, jarní cibulku, kopřivy, pepř, špetku muškátového oříšku, citronovou kůru a mírně osolíme.

  4. Kuřecí stehýnka zbavíme kůže, vykostíme a maso nakrájíme na kostičky. Přidáme do mísy a všechno promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

  5. Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Plníme směsí asi do 3/4, nádivka nabude. Pečeme na 180° asi 35 minut dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!