Vepřo-špedlo-mrzelo recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
příloha
olej
1 ks cibule
5 ks mrkev
650 g sterilované zelí
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
kmín
500 g vepřové maso
těstíčko
2 ks bílek
1 balíček prášek do pečiva
300 g polohrubá mouka
1 balíček mražený špenát

Postup receptu

  1. Špenátový protlak necháme rozmrznout. Nejprve dáme péct vepřové maso. Oloupeme cibuli a nasekáme ji nahrubo. Třetinu cibule dáme stranou. Vepřové očistíme, omyjeme a osušíme. Pak je osolíme a lehce okmínujeme. Pekáč vymastíme. Vsypeme větší část cibule, vložíme maso a podle chuti ještě okořeníme kmínem. Maso pečeme běžným způsobem v předehřáté troubě doměkka. Občas maso podléváme a přeléváme.

  2. Během pečení si připravíme špedlíky a mrzelo. Do mísy vsypeme mouku, prášek do pečiva a přidáme špenát. Základ těsta důkladně promícháme. Z bílku ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do těsta. Hrnky dobře vymažeme olejem a do 2/3 třetin je naplníme špedlíkovým těstem.

  3. Hrníčky dáme do hrnce se studenou vodou a od varu vaříme přiklopené 20 min.

  4. Připravíme si mrzelo. Oškrábanou mrkev nastrouháme nahrubo a smícháme s propláchnutým zelím. V hrnci rozehřejeme trochu oleje. Zpěníme na něm zbylou cibuli a přidáme zelí a mrkev. Mrzelo dusíme doměkka a osolíme podle vlastní chuti.

  5. Na talíř skládáme zelené špedlíky, vepřové maso a žlutooranžové mrzelo. Vegetariáni mohou vepřové maso nahradit za sójové.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu