Vepřová játra po mexicku recept

Top Recepty Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

750 g vepřových jater
100 g oleje
Na marinádu:
250 g zelených paprikových lusků
250 g cibule
3 feferonky
5 stroužků česneku
1,5 lžičky mleté papriky
1,5 lžičky zázvoru
pepř
drcený kmín
1 lžíce octa
1 lžíce citronové šťávy

Postup receptu

  1. Do mixéru dáme papriku, cibuli, feferonky, česnek, přidáme mletou papriku, zázvor, pepř, kmín, ocet, citronovou šťávu a vše dobře promícháme.

  2. Vepřová játra nakrájíme ne plátky, lehce naklepeme a vložíme do marinády. Necháme 24 hodin uležet.

  3. Plátky vyjmeme z marinády a prudce opečeme z obou stran na oleji.Solíme až na talíři. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!