Vepřová plněná roláda recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
5 ks vejce
1 ks velká cibule
škrobová moučka
300 g vařené uzené maso
4 lžíce sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
800 g vepřový bůček bez kosti
2 lžíce krájená červená paprika

Postup receptu

  1. Plát vykostěného a kůže zbaveného bůčku omyjeme a podle potřeby lehce rozklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme okapat. Uzené vařené maso nebo jinou uzeninu nakrájíme na kousky

  2. Náplň: V kastrůlku na oleji umícháme vajíčka spolu s uzeninou. Osolíme, opepříme a promícháme se scezeným hráškem a červenou paprikou, kterou jsme očistili a nakrájeli na kousky

  3. Tuto směs rozprostřeme na plát masa. Vepřovou plněnou roládu zabalíme a řádně uzavřeme párátky nebo jehlami, osolíme a opepříme. Potom ji na pánvi v rozpáleném oleji zprudka ze všech stran opečeme dozlatova a přendáme do pekáče

  4. Ve výpeku orestujeme cibuli a česnek. Potom vše přelijeme do pekáče k roládě. Pečeme ve středně horké troubě za občasného podlévání vývarem, dokud není měkká

  5. Hotovou vepřovou roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu rozmixujeme a podle potřeby zahustíme škrobovou moučkou

  6. Vepřovou plněnou roládu podáváme s vařeným bramborem a zdobíme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!