Vepřová plněná roláda recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl vývar 5 ks vejce 1 ks velká cibule škrobová moučka 300 g vařené uzené maso 4 lžíce sterilovaný hrášek mletý černý pepř 800 g vepřový bůček bez kosti 2 lžíce krájená červená paprika
Postup Vepřová plněná roláda
Postup receptu
-
Plát vykostěného a kůže zbaveného bůčku omyjeme a podle potřeby lehce rozklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Papriku omyjeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Hrášek necháme okapat. Uzené vařené maso nebo jinou uzeninu nakrájíme na kousky
Náplň: V kastrůlku na oleji umícháme vajíčka spolu s uzeninou. Osolíme, opepříme a promícháme se scezeným hráškem a červenou paprikou, kterou jsme očistili a nakrájeli na kousky
Tuto směs rozprostřeme na plát masa. Vepřovou plněnou roládu zabalíme a řádně uzavřeme párátky nebo jehlami, osolíme a opepříme. Potom ji na pánvi v rozpáleném oleji zprudka ze všech stran opečeme dozlatova a přendáme do pekáče
Ve výpeku orestujeme cibuli a česnek. Potom vše přelijeme do pekáče k roládě. Pečeme ve středně horké troubě za občasného podlévání vývarem, dokud není měkká
Hotovou vepřovou roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu rozmixujeme a podle potřeby zahustíme škrobovou moučkou
Vepřovou plněnou roládu podáváme s vařeným bramborem a zdobíme bylinkami.