Vepřová zeleninová směs recept

Top Recepty

Suroviny na recept

sůl
200 g máslo
1 ks cibule
1 ks mrkev
2 ks klobása
2 dl bílé víno
1 ks řapíkatý celer
800 g vepřový bok
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. V osolené vodě necháme půl hodiny vařit vepřové maso, aby se vyvařil přebytečný tuk.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme nadrobno nakrájenou cibulku, mrkev a celer. Maso pokrájíme na kousky a přidáme do pánve. Klobásy vhodíme vcelku a vše asi hodinu dusíme pod pokličkou. Směs podlijeme bílým vínem, podle potřeby můžeme přidat vývar nebo vodu. Necháme ještě 20 minut dusit.

  3. Hotovou vepřovou zeleninovou směs podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!