Vepřové karbanátky s malinovou omáčkou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

omáčka
1 stroužek česnek
1 ks šalotka
2 šálky maliny
1 lžíce jablečný ocet
1 lžička olivový olej
2 lžičky čerstvý tymián
1 lžíce chia semínka
1 lžička chilli paprička v omáčce adobo
směs
1 stroužek česnek
1 lžička drcený kmín
2 lžičky dijonská hořčice
2 lžíce rajský protlak
600 g mleté libové vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Šalotku nakrájíme na jemno a česnek utřeme. Na středně velké pánvi zahřejeme jednu lžičku olivového oleje při střední teplotě. Přidáme šalotku, 1 utřený česnek a 1 minutu ohříváme.

  2. Pak na pánev přidáme maliny, ocet, tymián, chilli papričky, špetku soli a ohříváme asi 5 minut, dokud se maliny nerozpadnou. Pak vmícháme chia semínka a ještě 1 minutu ohříváme. Pak směs odložíme stranou, aby vychladla a zhoustla. Před vložením do žemlí omáčku zase zahřejeme.

  3. Gril předehříváme asi 10 minut na vysokou teplotu, pak teplotu snížíme na střední, vhodnou ke grilování masa. Ve velké míse smícháme rozemleté vepřové maso, 1 stroužek česneku, rajčatový protlak, hořčici, drcený kmín, špetku soli a pepř. Ze směsi vypracujeme 4 ploché karbanátky.

  4. Karbanátky vložíme na promazaný grilovací rošt a maso 5 minut grilujeme na každé straně, aby dosáhlo uvnitř teploty 75 °C. Hamburgery odstraníme z grilu a poloviny žemlí asi 30 sekund ohříváme na grilu.

  5. Vepřové karbanátky pokládáme do rozpůlených žemlí, zalijeme je malinovou omáčkou, obložíme listy špenátu a ihned podáváme k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!