Vepřové kousky s pikantní omáčkou recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
olej
sůl
4 ks chilli paprička
4 ks šalotka
zeleninový vývar
1 svazeček jarní cibulka
1/2 lžičky mletý koriandr
mletý černý pepř
150 ml kokosové mléko
1/2 lžičky mletý kardamon
1 lžička strouhaný zázvor
800 g vepřová krkovička bez kosti
3 lžíce kořenící směs garam masala

Postup receptu

  1. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou šalotku a jarní cibulku nakrájíme na kolečka. Chilli papričky a sloupnutý česnek jemně usekáme. Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemné plátky

  2. Kostky masa osolíme, opepříme a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Pak maso přendáme do pekáčku. K výpeku přidáme máslo, na kterém necháme zesklovatět šalotku, česnek, papričky, zázvor a jarní cibulku. Směs přelijeme na maso, ochutíme kardamonem, koriandrem a kořenící směsí garam masala. Vše řádně promícháme, podlijeme malým množstvím vývaru a zakryté dusíme v troubě při 180 °C doměkka. Nakonec vepřové v pikantní omáčce zjemníme kokosovým mlékem, necháme krátce přejít varem a podle chuti přisolíme a připepříme

  3. Vepřové kousky s jemně pikantní omáčkou na indický způsob podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!