Vepřové maso na česneku v parním hrnci recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
2 lžičky sůl
4 ks brambory
1 lžička majoránka
1 lžička worchester
100 g mražená zelenina
2 plátky vepřové maso
1 lžička barevný pepř
1 lžička sója

Postup receptu

  1. Vepřové maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou, posolíme a pokapeme worcestrovou a sojovou omáčkou. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „potí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí

  2. Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou mraženou zeleninu. Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut. Pokud je maso slabších plátku, tento čas postačí. Jinak nutno zapnout ještě na dalších 15 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!