Vepřové maso na česneku v parním hrnci recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžičky sůl 4 ks brambory 1 lžička majoránka 1 lžička worchester 100 g mražená zelenina 2 plátky vepřové maso 1 lžička barevný pepř 1 lžička sója
Postup Vepřové maso na česneku v parním hrnci
Postup receptu
-
Vepřové maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou, posolíme a pokapeme worcestrovou a sojovou omáčkou. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „potí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí
Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou mraženou zeleninu. Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut. Pokud je maso slabších plátku, tento čas postačí. Jinak nutno zapnout ještě na dalších 15 min.