Vepřové plátky na ryzcích a bedlách recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 2 dl olej 1 lžíce sůl 3 dkg máslo 1 lžička kmín 0 lžiček mletý pepř 2 ks střední cibule 1 lžíce mletá sladká paprika 2 ks vepřový řízek 15 ks ryzec smrkový podle potřeby hotová jíška
Postup Vepřové plátky na ryzcích a bedlách recept
Postup receptu
-
Nejprve si zajdeme do lesa na houby. Potřebujeme ryzec smrkový a bedlu červenající.
Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a dáme uležet asi na 30 minut.
Na pánvičku dáme olej a kousek másla. Na rozpálený olej dáme postupně cibulku nakrájenou na půlkolečka a smažíme asi 5 minut. Poté přidáme nakrájené houby, kousky by měly být velké asi 2x2 cm. Chvilku smažíme a přidáme vepřové plátky, které osmahneme z obou stran. Zalijeme vodou a přidáme sůl, pepř, mletou papriku (sladkou, pálivou), kmín a celý obsah hrnce přiklopíme. Vepřové plátky na ryzcích a bedlách dusíme do doby, než je maso měkké. Pak přidáme hotovou jíšku a už jen krátce povaříme.
Jako přílohu k vepřovým plátkům na ryzcích a bedlách zvolíme houskový knedlík. Někomu postačí i chleba. Záleží, s čím vám maso na houbách chutná.