Vepřové plátky na ryzcích a bedlách recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
1 lžíce sůl
3 dkg máslo
1 lžička kmín
0 lžiček mletý pepř
2 ks střední cibule
1 lžíce mletá sladká paprika
2 ks vepřový řízek
15 ks ryzec smrkový
podle potřeby
hotová jíška

Postup receptu

  1. Nejprve si zajdeme do lesa na houby. Potřebujeme ryzec smrkový a bedlu červenající.

  2. Vepřové maso naklepeme, osolíme, opepříme a dáme uležet asi na 30 minut.

  3. Na pánvičku dáme olej a kousek másla. Na rozpálený olej dáme postupně cibulku nakrájenou na půlkolečka a smažíme asi 5 minut. Poté přidáme nakrájené houby, kousky by měly být velké asi 2x2 cm. Chvilku smažíme a přidáme vepřové plátky, které osmahneme z obou stran. Zalijeme vodou a přidáme sůl, pepř, mletou papriku (sladkou, pálivou), kmín a celý obsah hrnce přiklopíme. Vepřové plátky na ryzcích a bedlách dusíme do doby, než je maso měkké. Pak přidáme hotovou jíšku a už jen krátce povaříme.

  4. Jako přílohu k vepřovým plátkům na ryzcích a bedlách zvolíme houskový knedlík. Někomu postačí i chleba. Záleží, s čím vám maso na houbách chutná.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!