Vepřové plátky po Balkánsku recept
Top Recepty Vepřové masoSuroviny na recept
- 6 plátků vepřové kýty
- koření Balkánské ražničí
- hladká mouka
- sušená rajčata
- sůl
- pepř
- tymián
- olej
Postup Vepřové plátky po Balkánsku
Postup receptu
-
Plátky kýty naklepeme a naložíme do koření Balkánské ražniči“, které rozmícháme s trochou oleje. Na 6 plátků masa použijeme cca polovinu kořenící směsi. Koření poctivě vetřeme do masa a dáme uležet do chladna nejlépe do druhého dne.
Maso poté zprudka orestujeme z obou stran na pánvi a orestované plátky přendáme do hrnce. Maso zalijeme vývarem (není-li stačí 1 kostka Masoxu) a přidáme asi 10 ks sušených rajčat a dvě špetky sušeného tymiánu.
Necháme lehce podusit cca 30 minut a následně plátky masa vyjmeme, šťávu zahustíme lehce trochou mouky rozmíchané ve vodě a osolíme, opepříme dle chuti. Vrátíme maso do omáčky a necháme lehce prohřát. Podáváme s vařeným bramborem.