Vepřové plátky s hráškem a kukuřicí recept

Top Recepty

Suroviny na recept

sůl
2-4 lžíce hladká mouka
1 konzerva sterilovaná kukuřice
1 konzerva sterilovaný hrášek
mletý černý pepř
1 kostka zeleninový bujon
4 ks vepřové plátky

Postup receptu

  1. Vepřové plátky opláchneme, osušíme papírovou utěrkou, naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme je a opepříme. Sterilovanou zeleninu slijeme.

  2. Na rozpáleném oleji plátky zprudka opečeme z obou stran. Potom je zalijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké, přidáme hrášek, kukuřici, zeleninový bujón a ještě krátce podusíme. Když je maso měkké, zahustíme plátky s hráškem a kukuřicí moukou smíchanou s vodou a krátce ještě povaříme.

  3. Vepřové plátky s hráškem a kukuřicí podáváme s rýží nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!