Vepřové s hlívou ústřičnou recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřová plec 500 g - 600 g
rajčatový protlak 3 lžičky
paprika mletá sladká 1,5 lžičky
cibule 2 střední
sůl
pepř mletý
olej
hlíva ústřičná 250 g
zelená naťová cibule
oregano čerstvé větvička
mouka hladká
voda

Postup receptu

  1. Cibuli očistíme,rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Vepřovou plec pokrájíme na plátky silné asi 1 cm. Hlívu též nakrájíme na silné (2-2,5 cm) proužky.

  2. V kastrolu (papiňáku) rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a restujeme do světla, pak vložíme plátky masa, z obou stran necháme zatáhnout a přidáme nakrájenou hlívu. Pak přidáme protlak, ml.papriku, promícháme (pozor ať nám nezhořkne!) a zalijeme horkou vodou (cca 2 cm nad maso). Osolíme, opepříme, přiklopíme poklicí a necháme dusit (dle nutnosti v kastrole dolijeme vodou).

  3. Po změknutí masa omáčku zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou s vodou, přidáme zbytek hlívy a dosolíme. Vsypeme část na kolečka nakrájené zelené cibulky a nasekané oregano a necháme provařit, asi 15 minut.

  4. Pak vsypeme zbytek cibulky a odstavíme z tepla. Hotové podáváme s bramborem, rýží,...my měli s bram.kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!