Vepřové s hlívou ústřičnou recept
Top Recepty Vepřové masoSuroviny na recept
- vepřová plec 500 g - 600 g
- rajčatový protlak 3 lžičky
- paprika mletá sladká 1,5 lžičky
- cibule 2 střední
- sůl
- pepř mletý
- olej
- hlíva ústřičná 250 g
- zelená naťová cibule
- oregano čerstvé větvička
- mouka hladká
- voda
Postup Vepřové s hlívou ústřičnou
Postup receptu
-
Cibuli očistíme,rozpůlíme a nakrájíme na proužky. Vepřovou plec pokrájíme na plátky silné asi 1 cm. Hlívu též nakrájíme na silné (2-2,5 cm) proužky.
V kastrolu (papiňáku) rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a restujeme do světla, pak vložíme plátky masa, z obou stran necháme zatáhnout a přidáme nakrájenou hlívu. Pak přidáme protlak, ml.papriku, promícháme (pozor ať nám nezhořkne!) a zalijeme horkou vodou (cca 2 cm nad maso). Osolíme, opepříme, přiklopíme poklicí a necháme dusit (dle nutnosti v kastrole dolijeme vodou).
Po změknutí masa omáčku zahustíme jíškou nebo moukou rozmíchanou s vodou, přidáme zbytek hlívy a dosolíme. Vsypeme část na kolečka nakrájené zelené cibulky a nasekané oregano a necháme provařit, asi 15 minut.
Pak vsypeme zbytek cibulky a odstavíme z tepla. Hotové podáváme s bramborem, rýží,...my měli s bram.kaší.