Vepřové s křenovo-hořčičnou omáčkou recept
Top Recepty Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg vepřové kýty
- sůl
- pepř
- masox
- 400 zakysané smetany
- 2 polévkové lžíce sterilovaného křenu
- 3 vrchovaté lžíce grilovací hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička cukru
Postup Vepřové s křenovo-hořčičnou omáčkou
Postup receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme, prudce osmahneme na rozpáleném oleji, mírně podlejeme, přidáme masox a dusíme doměkka. Šťávu nenecháme úplně vydusit.
Zatímco se maso dusí, smícháme v míse zakysanou smetanu, hořčici, křen, hladkou mouku a cukr.
akmile je maso měkké, vmícháme zakysanku s ostatními ingrediencemi, necháme provařit. Pokud je příliš husté, zředíme zlehka vodou, dosolíme podle chuti. Jako přílohu jsme si dali vařené brambory.