Vepřové s křenovou omáčkou recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřová panenka
máslo
hladká mouka
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
2 lžíce strouhaného křenu
1 cibule
150 ml smetany
1 lžička cukru
pepř
sůl
vývar
1 lžička octa

Postup receptu

  1. Panenku nakrájíme na plátky, mírně rukou naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

  2. Na másle z obou stran osmahneme, přihodíme nakrájenou cibuli, podlijeme troškou vývaru a chvilku podusíme.

  3. Měkké medailonky vyjmeme a do výpeku vlijeme smetanu s moukou, přidáme křen a povaříme.

  4. Nakonec do omáčky nasypeme nasekané ořechy a dochutíme.

  5. Na talíři medailonky přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!