Vepřové zelňáčky recept

Top Recepty

Suroviny na recept

sůl
vývar
1 kg brambory
1 ks cibule
grilovací koření
0.8 kg vepřová plec
drcený kmín
20 dkg uzená slanina
0.5 kg kysané zelí
20 dkg ostravská klobása

Postup receptu

  1. Na části slaniny osmahneme cibuli. Přidáme sekané kysané zelí, osolíme, okmínujeme a krátce podusíme. Necháme vystydnout.

  2. Plátky masa naklepeme, osolíme, posypeme grilovacím kořením, dáme část podušeného zelí, přidáme oloupanou rozkrojenou klobásku a plátky zavineme a zpevníme párátkem.

  3. Pekáček vymastíme sádlem. Do něj naskládáme vepřové zelňáčky, obložíme je zelím

  4. oloupanými a na kolečka nakrájenými brambory. Ty osolíme, okmínujeme, poklademe slaninou. Vše zalijeme vývarem a v rozehřáté troubě zelňáčky doměkka upečeme.

  5. Na talíř dáme upečený vepřový zelňáček, brambory a zelí, vše z jednoho pekáčku. Vepřové zelňáčky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!