Vepřové zelňáčky recept
Top ReceptySuroviny na recept
- sůl vývar 1 kg brambory 1 ks cibule grilovací koření 0.8 kg vepřová plec drcený kmín 20 dkg uzená slanina 0.5 kg kysané zelí 20 dkg ostravská klobása
Postup Vepřové zelňáčky recept
Postup receptu
-
Na části slaniny osmahneme cibuli. Přidáme sekané kysané zelí, osolíme, okmínujeme a krátce podusíme. Necháme vystydnout.
Plátky masa naklepeme, osolíme, posypeme grilovacím kořením, dáme část podušeného zelí, přidáme oloupanou rozkrojenou klobásku a plátky zavineme a zpevníme párátkem.
Pekáček vymastíme sádlem. Do něj naskládáme vepřové zelňáčky, obložíme je zelím
oloupanými a na kolečka nakrájenými brambory. Ty osolíme, okmínujeme, poklademe slaninou. Vše zalijeme vývarem a v rozehřáté troubě zelňáčky doměkka upečeme.
Na talíř dáme upečený vepřový zelňáček, brambory a zelí, vše z jednoho pekáčku. Vepřové zelňáčky ihned podáváme.