Vepřový guláš recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce pikantní kečup
1 lžička mletá sladká paprika
50 dkg vepřové plecko
podle chuti
sůl
kmín
sušená majoránka
podle potřeby
sádlo
vývar z kostí
hladká mouka

Postup receptu

  1. Očištěné maso nakrájíme na stejně velké kousky.

  2. Na rozpáleném sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kousky masa, lžičku sladké mleté papriky, kmín, sůl a vše osmahneme. Potom přiměřeně podlijeme vývarem z kostí, vmícháme utřený česnek, pikantní kečup a majoránku. Za občasného podlití dusíme guláš doměkka. Šťávu necháme částečně vysmahnout, maso zaprášíme hladkou moukou, zasmahneme, podle potřeby podlijeme a vepřový guláš ještě podusíme.

  3. Vepřový guláš podáváme s brambory, knedlíky nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!