Vepřový guláš s dýní recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks rajče
2 lžíce rajčatový protlak
1 kg dýně
650 g vepřové maso
1 lžíce mletá sladká paprika
podle chuti
sůl
kmín
podle potřeby
0 l kysaná smetana
40 g hladká mouka
vepřové sádlo

Postup receptu

  1. Vepřovou plec (nebo jiný druh vepřového masa) nakrájíme na kostky. Velkou cibuli s česnekem oloupeme a společně nakrájíme nadrobno. Dýni oloupeme a nastrouháme. Rajče nakrájíme na kousky.

  2. Ve větším hrnci na sádle osmažíme cibuli s česnekem do tmavší barvy. Přisypeme mletou papriku a rychle promícháme. Dále přidáme nakrájené maso, rajče, rajčatový protlak a koření. Promícháme a po chvíli podle potřeby podléváme malým množstvím vody. Guláš vaříme pomalu asi 20 minut.

  3. K vepřovému masu přidáme nastrouhanou dýni, podlijeme a vaříme do úplného změknutí. Nakonec vepřový guláš dochutíme ještě podle chuti. Kdo by chtěl guláš více hustější, přidá smetanu promíchanou s moukou a guláš ještě provaří.

  4. Vepřový guláš s dýní podáváme s pečivem, knedlíkem a jinou přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!