Vepřový guláš s ovocem recept
Top ReceptySuroviny na recept
- sůl 4 lžíce máslo 2 lžíce solamyl 2 ks cibule 1 svazek pažitka 3 lžíce hořčice 150 ml vývar z masoxu sladká paprika 100 ml smetana ke šlehání 1 kg vepřová plec mletý černý pepř 30 g kešu natural 1 plechovka broskvový kompot (velký)
Postup Vepřový guláš s ovocem recept
Postup receptu
-
Plecko očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nahrubo nakrájíme.
Rozehřejeme máslo a maso na něm prudce opečeme. Osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou, ještě chviličku restujeme a vyndáme.
Cibuli necháme na témže výpeku zesklovatět. Vrátíme zpět maso, přidáme hořčici, vlijeme vývar, šlehačku a pod pokličkou dusíme přibližně hodinu.
Broskve slijeme, necháme okapat a pokrájíme na kousky. Solamyl rozmícháme ve 4 lžících vody a guláš jím zahustíme. Přidáme kousky broskví a prohřejeme.
Mezitím orestujeme nasucho kešu oříšky do zlatohněda a opranou pažitku najemno nasekáme.
Guláš dochutíme, nandáme na talíř, posypeme praženými oříšky a pažitkou. Vhodnou přílohou je rýže.