Vepřový guláš se zeleninou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

5 lžic olej
3 ks cibule
3 ks špekáčky
2 lžíce kečup
2 ks sterilované okurky
500 g vepřové maso
2 lžíce mletá sladká paprika
1 sklenice Kunovjanka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Vepřové maso podle chuti - plec, kýta, krkovice očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibule oloupeme a jednu nasekáme.

  2. Rozehřejeme kastrol, vlijeme olej a vsypeme cibuli, kterou restujeme dozlatova. Pak přidáme maso, zprudka jej orestujeme a poté je osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Pokud je to nutné, maso podléváme horkou vodou nebo vývarem.

  3. Zatím si pokrájíme špekáčky, okurky a cibule na menší kousky. Když je maso měkké, přidáme sklenici Kunovjanky, případně Moravanky, špekáčky, okurky a nakonec guláš ochutíme paprikou, kečupem, solí a pepřem. Vepřový guláš přivedeme k varu a podle potřeby zahustíme. Obvykle to ale není potřeba.

  4. Vepřový guláš se zeleninou podáváme teplý a nejlépe s čerstvým chlebem či jiným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!