Vepřový guláš se zeleninou recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 5 lžic olej 3 ks cibule 3 ks špekáčky 2 lžíce kečup 2 ks sterilované okurky 500 g vepřové maso 2 lžíce mletá sladká paprika 1 sklenice Kunovjanka podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Vepřový guláš se zeleninou recept
Postup receptu
-
Vepřové maso podle chuti - plec, kýta, krkovice očistíme a nakrájíme na nudličky. Cibule oloupeme a jednu nasekáme.
Rozehřejeme kastrol, vlijeme olej a vsypeme cibuli, kterou restujeme dozlatova. Pak přidáme maso, zprudka jej orestujeme a poté je osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Pokud je to nutné, maso podléváme horkou vodou nebo vývarem.
Zatím si pokrájíme špekáčky, okurky a cibule na menší kousky. Když je maso měkké, přidáme sklenici Kunovjanky, případně Moravanky, špekáčky, okurky a nakonec guláš ochutíme paprikou, kečupem, solí a pepřem. Vepřový guláš přivedeme k varu a podle potřeby zahustíme. Obvykle to ale není potřeba.
Vepřový guláš se zeleninou podáváme teplý a nejlépe s čerstvým chlebem či jiným pečivem.