Višňová marmeláda s čokoládou recept

Top Recepty Zavařeniny

Suroviny na recept

1 kg višní - bez pecek
500 g cukru krupice
100 g hořké čokolády
1 ks Džem-fix 2:1 s agarem Vitana

Postup receptu

  1. 1 kg vypeckovaných višní rozmixujeme a vlijeme do hrnce. Obsah sáčku Džem-fix Vitana smícháme s 1 lžicí cukru, vmícháme do rozmixovaného ovoce a za stálého míchaní přivedeme k varu a odstavíme.

  2. Vmícháme zbytek cukru a hrubě nastrouhanou nebo nasekanou čokoládu. Přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Odebereme případnou pěnu a plníme předehřáté sklenice, zavíčkujeme a obrátíme na cca 5 minut dnem nahoru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!