Višňovo-čokoládový dort s krémem z mascarpone recept

Top Recepty moučníky

Suroviny na recept

5 lžic olej
1 špetka sůl
8 ks vejce
20 g kakao
150 g cukr moučka
višně
500 g mascarpone
2 balíčky vanilkový cukr
130 g hladká mouka
1 balení smetana ke šlehání
2 balení cukrářská poleva

Postup receptu

  1. Do větší mísy oddělíme bílky, do jedné skleničky oddělíme 5 žloutků a do druhé 3 žloutky (použijeme do krému). K bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme do tuhého sněhu. Pomalu přisypáváme cukr. Sníh musí být opravdu tuhý. Postupně přidáváme olej a 5 žloutků. Pořád mícháme, ale již opatrně, aby nám sníh nespadl. Přidáme mouku a kakao podle chuti

  2. Připravené těsto nalijeme do formy a pomalu pečeme v předehřáté troubě. Velikost formy 26 cm

  3. Připravíme si vodní lázeň. Do misky připravíme zbylé žloutky, 1 vanilkový cukr a asi 3 lžíce vody. Vše metličkou na vodní lázni mícháme, až jsou žloutky pěkně krémovité. Krém musí být tuhý. Krém necháme vychladnout. Do větší misky připravíme mascarpone, přidáme vychladlý žloutkový krém a promícháme. Šlehačku vyšleháme s 1 vanilkovým cukrem do tuha, přidáme k mascarpone a tímto je krém hotový

  4. Čokoládovou polevu necháme rozehřát a nalijeme na velký plech. Po ztuhnutí z plechu škrábeme malé hoblinky. Já používám například umělohmotnou obracečku. Hoblinky dáme na pár minut do ledničky

  5. Hotový korpus dvakrát rozřízneme, naplníme krémem a na krém pokládáme vypeckované višně. Následuje korpus a znovu krém a višně. Poslední díl korpusu dáme nahoru a krémem pokryjeme úplně celý dort, aby nám čokoládové hoblinky dobře držely. Hotový višňovo-čokoládový dort s krémem z mascarpone stačí dát na hodinu do lednice a může se mlsat

  6. Višňovo-čokoládový dort s krémem z mascarpone podáváme jako moučník k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!