Vločkové sušenky s mrkví recept

Top Recepty cukroví

Suroviny na recept

80 g cukr
0,5 lžiček sůl
1 ks vejce
80 g rozinky
180 g mrkev
1 lžička mletá skořice
160 g polohrubá mouka
2,5 lžíce kypřící prášek do pečiva
125 g jemné ovesné vločky
140 g rostlinný řepkový olej

Postup receptu

  1. Mrkev oloupeme a nastrouháme na jemno. Rozinky propláchneme horkou vodu a necháme okapat

  2. Mrkev a rozinky smícháme se všemi ostatními ingrediencemi - jemnými ovesnými vločkami, polohrubou moukou, práškem do pečiva, cukrem, mletou skořicí, solí, rostlinným řepkovým olejem a vejcem

  3. Plech vyložíme pečícím papírem, na který nanášíme těsto. Jednu sušenku upečeme z těsta o množství zhruba polévkové lžíce. Vločkové sušenky pečeme maximálně na 180 °C zhruba 20 minut. Záleží na typu trouby a výšce těsta

  4. Vločkové sušenky s mrkví podáváme jako křehkou sladkost

  5. Zdroj: Emco


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!