Vnoučkův chleba – kváskový recept

Top Recepty Domácí pekárna

Suroviny na recept

200 g čerstvě vykvašeného kvásku
280 g vody
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g špaldové mouky
300 g hladké mouky
2 lžičky oleje
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžíce otrub

Postup receptu

  1. (potřebných 200 g kvásku získáme smícháním 20 g kvásku, 90 g vody a 90 g žitné chlebové mouky, které necháme asi 12 hodin vykvasit – záleží na teplotě okolí) Vykvašený kvásek a všechny další suroviny vložíme do formy pekárny a použijeme program Těsto.

  2. Po 2. hlazení (promíchání mezi 2. a 3. kynutím) pekárnu vypneme, těsto necháme nakynout do jeho obvyklého objemu (trvá to asi 60-120 minut – v létě pokyne těsto rychleji, než v zimě) a pak zapneme program Pečení.

  3. Upečený vyklopíme z formy a necháme schládnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!