Výborná šlehačková bábovka recept

Top Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
1 lžíce rum
mléko
1 balíček prášek do pečiva
250 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
500 g hladká mouka
tuk na vymazání
1 kelímek smetana ke šlehání
mouka na vysypání

Postup receptu

  1. Mouku prosejeme do větší mísy. K mouce přisypeme cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Vše promícháme, přilijeme smetanu ke šlehání, podle potřeby mléko, žloutky a rum. Vymícháme těsto, do kterého nakonec přidáme i sníh vyšlehaný z bílků

  2. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme, vlijeme šlehačkové těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut

  3. Šlehačková bábovka podle tohoto receptu je opravdu výborná. Po nakrájení jí málokdo odolá. Podle chuti bábovku ještě sypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!