Vylepšený bramborák recept

Top Recepty Bramborová jídla

Suroviny na recept

5 velkých brambor
1 malou kulatou cuketu (bez dužiny a semínek)
1/4 dýně Hokkaidó
1/2 hrnku sušených hub
4 stroužky česneku
sůl
pepř
kmín
majoránka (dáme dle své chuti)
podle potřeby hladká mouka
1 vejce
olej na smažení

Postup receptu

  1. Cuketu, brambory a dýni nastrouháme najemno, dáme do mísy osolíme a necháme odstát. Houby si namočíme zhruba na dvě hodiny do vody.

  2. Houby slijeme a nasekáme nadrobno. Z nastrouhaných brambor, cukety a dýně se snažíme slít co nejvíce tekutiny, kterou pustily.

  3. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, kmín, vejce a majoránku. Promícháme a dle potřeby zahustíme hladkou moukou.

  4. Na oleji smažíme placky, které dáme na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný olej.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!