Zadělávaný květák recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce petrželka 800 g květák 40 g hladká mouka 90 g Hera podle chuti sůl 1 ks citron podle potřeby voda
Postup Zadělávaný květák recept
Postup receptu
-
Květák očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky a vložíme do slané vroucí vody, kde spolu se čtvrtinou másla vaříme čtvrt hodiny.
Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vlažným květákovým vývarem a vymícháme řídkou omáčku.
Z citronu vymačkáme šťávu.
Do omáčky vmícháme drobně usekanou petrželku a uvařený květák, přidáme citronovou štávu podle chuti, promícháme, krátce povaříme a přisolíme.
Zadělávaný květák servírujeme s brambory nebo rýží.