Zadělávaný květák recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce petrželka
800 g květák
40 g hladká mouka
90 g Hera
podle chuti
sůl
1 ks citron
podle potřeby
voda

Postup receptu

  1. Květák očistíme, omyjeme, rozebereme na růžičky a vložíme do slané vroucí vody, kde spolu se čtvrtinou másla vaříme čtvrt hodiny.

  2. Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vlažným květákovým vývarem a vymícháme řídkou omáčku.

  3. Z citronu vymačkáme šťávu.

  4. Do omáčky vmícháme drobně usekanou petrželku a uvařený květák, přidáme citronovou štávu podle chuti, promícháme, krátce povaříme a přisolíme.

  5. Zadělávaný květák servírujeme s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!