Záhorácká kapustnica recept

Top Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
2 ks brambory
majoránka
1 ks cibule
kmín
bobkový list
500 kg vepřová plec
sladká mletá paprika
sušené houby
1 kg kyselé zelí
mletý černý pepř
300 g vepřová pečeně
1-2 ks uzená klobása

Postup receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno. Zelí nejprve trochu umyjeme v teplé vodě, aby nebylo moc kyselé a vodu z něj vymačkáme. Překrájíme ho na menší kousky. V hrnci rozhřejeme olej, zesklovatíme cibuli a česnek, přidáme zelí a necháme vše dusit. Zelí zalijeme trochou vody. Maso očistíme. Přidáme ho i s klobásami k zelí. Směs okořeníme. Vložíme houby. Vše vaříme, dokud není maso měkké. Podle potřeby doléváme vodou.

  2. Během vaření oloupeme brambory a nastrouháme je. Když je maso měkké, vytáhneme jej i s klobásami a dáme stranou. Do polévky vložíme nastrouhané brambory a znovu vaříme. Maso a klobásy nakrájíme na kousky. Polévku zahustíme zápražkou nebo hotovou jíškou a znovu povaříme. Nakonec polévky vložíme kousky masa a klobásy a polévku odstavíme.

  3. Polévku podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu