Zajíc na černo recept

Top Recepty Jiné maso

Suroviny na recept

1 zaječí maso (předek)
5 dkg slaniny
5 dkg másla
1 středně velká cibule
5 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
3 zrnka jalovce
1 bobkový list
1 proužek citronové kůry
1/2 l vývaru (z hovězího bujonu)
sůl
citronová šťáva
Na jíšku:
5 dkg másla
2 lžíce hladké mouky
4 kostky cukru na upražení

Postup receptu

  1. Opraný a očištění zaječí předek zbavíme hltanu, hrtanu a nakrájíme na menší kousky, hlavu zbavíme očí a zozsekneme, aby se lépe mohl vyjmout mozek.

  2. Na kastrole rozehřejeme slaninu s kouskem másla, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme do zežloutnutí.

  3. Přidáme koření, citronovou kůru a vložíme osoleného zajíce. Dusíme pod pokličkou tak dlouho, až vysmahne všechna šťáva. Pak zajíce zalejeme vývarem a dusíme doměkka.

  4. Z másla a mouky připravíme červenou jíšku, kterou zředíme šťávou (výpekem) ze zajíce, přidáme do žluta upražený cukr, citronovou šťávu, vše procedíme a znovu se zvěřinou podusíme.

  5. Před podáváním omáčku podle chuti okyselíme, přisolíme nebo přisladíme. Podáváme s brambory, nebo s knedlíkem, nebo s moučnými noky


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!