Žampionová krémová polévka recept
Top Recepty PolévkySuroviny na recept
- 15 kusů žampionů
- cca 60 g másla
- vývar (já použila drůbeží)
- 4 dcl mléka
- 1 čtvereček sýru Matador
- 80 g Gervais přírodní
- 400 g kysaná smetana Vian
- trošku octa
- pepř
- drcený kmín
- vegeta
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- sůl
- bylinky:
- 4 lístky bazalky
- 2 snítky libečku
- kopr (nemusí být)
- petrželka
- pažitka(lze vynechat)
- tymián
- čerstvě mletý koriandr
Postup Žampionová krémová polévka
Postup receptu
-
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky (pokud máme drobné - necháme pár vcelku). Na rozehřátém másle opečeme žampiony asi 4 min. - zároveň malinko osolíme a okmínujeme. Přilejeme vývar - přidáme bylinky, ochutíme koriandrem, pepřem, tymiánem, kmínem a vegetou a na velmi mírném ohni povaříme cca 10 min.
Přidáme 3 lžíce hladké mouky kterou jsme rozmíchali ve 4 dcl mléka, vaříme 10 min. Pak vhodíme oba sýry - můžeme rozmixovat, ale stačí rozetřít vařečkou - rozpustí se. Dochutíme kapkami octa, bylinkami nebo vegetou.