Žampionová krémová polévka recept

Top Recepty Polévky

Suroviny na recept

15 kusů žampionů
cca 60 g másla
vývar (já použila drůbeží)
4 dcl mléka
1 čtvereček sýru Matador
80 g Gervais přírodní
400 g kysaná smetana Vian
trošku octa
pepř
drcený kmín
vegeta
3 polévkové lžíce hladké mouky
sůl
bylinky:
4 lístky bazalky
2 snítky libečku
kopr (nemusí být)
petrželka
pažitka(lze vynechat)
tymián
čerstvě mletý koriandr

Postup receptu

  1. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky (pokud máme drobné - necháme pár vcelku). Na rozehřátém másle opečeme žampiony asi 4 min. - zároveň malinko osolíme a okmínujeme. Přilejeme vývar - přidáme bylinky, ochutíme koriandrem, pepřem, tymiánem, kmínem a vegetou a na velmi mírném ohni povaříme cca 10 min.

  2. Přidáme 3 lžíce hladké mouky kterou jsme rozmíchali ve 4 dcl mléka, vaříme 10 min. Pak vhodíme oba sýry - můžeme rozmixovat, ale stačí rozetřít vařečkou - rozpustí se. Dochutíme kapkami octa, bylinkami nebo vegetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!