Žampiony Portobello plněné cuketkou recept
Top Recepty HoubySuroviny na recept
- 4 ploché velké klobouky hnědých žampionů porto bello
- 200 g cukety
- oregano
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
- trochu strouhaného parmazánu
- 100 g mozzarelly
Postup Žampiony Portobello plněné cuketkou
Postup receptu
-
Klobouky hub otřeme vlhkým ubrouskem nebo oloupeme a rozložíme masem nahoru (= jako mističku) na plech potřený olejem.
Nohy z hub nakrájíme nadrobno.
Oloupanou cuketu nastrouháme nahrubo a důkladně z ní vymačkáme přebytečnou vodu.
Smícháme nohy z hub, cuketu, parmezán a ochutíme.
Směs rozdělíme na houby, přikryjeme plátkem mozzarelly a pečeme asi 20 minut, až se sýr rozpustí a lehce zezlátne. Ihned podáváme na horké topince, která vsákne šťávu.