Žampiony smažené v těstíčku se zeleninovou oblohou recept

Top Recepty Houby

Suroviny na recept

žampiony (na osobu asi 8-10 kusů)
2 vejce
hladká mouka (na těstíčko)
mléko (na těstíčko)
sůl
bílý pepř
strouhanka (na obalení)
tuk (na smažení)
ředkvičky
cherry rajčátka
čerstvá paprika
salátová okurka

Postup receptu

  1. Žampiony krátce opláchneme,očistíme (NELOUPEME!) a osušíme.

  2. V misce si připravíme těstíčko z vejce, mléka, hladké mouky, soli a bílého pepře - konzistenci ověříme na 1 houbičce - pokud stéká, přidáme mouku, pokud je jakoby drobivá a odpadává, přilijeme mléko (po kapkách).

  3. Obalíme ve strouhance a ihned vkládáme na rozehřátý tuk a smažíme pěkně do růžovohněda.

  4. Na talíř pak dáme zeleninu pokrájenou na kousky, smažené žampiony a přílohu - nejspíš brambory. Můžeme ochutit tatarskou omáčkou i kečupem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!