Zapečená bílá klobása s těstovinami a nivou recept

Top Recepty Těstoviny

Suroviny na recept

300 g drobných těstovin
500 g bílé klobásy (vinné nebo smetanové)
150 g nivy
1 svazek hladkolisté petrželky
250 ml mléka nebo smetany na vaření
2-3 stroužky česneku
čerstvě mletý pepř
sůl
olej nebo máslo

Postup receptu

  1. Těstoviny uvaříme na skus, scedíme, promícháme s olejem nebo roztopeným máslem, aby se neslepily a necháme vychladnout.

  2. Mezitím smícháme mléko nebo smetanu s nahrubo nastrouhanou nivou, prolisovaným česnekem a vymačkaným obsahem z bílé klobásy. Ruční metlou vymícháme na hladkou, středně hustou kaši, kterou dobře promícháme s vychladlými těstovinami a nasekanou petrželkou. Směs vydatně opepříme a dosolíme. Vložíme do máslem vymazaného hlubšího pekáčku nebo zapékací misky, následně do trouby předehřáté na 230°C a pečeme dozlatova (cca 30 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!