Zapečená bílá klobása s těstovinami a nivou recept
Top Recepty TěstovinySuroviny na recept
- 300 g drobných těstovin
- 500 g bílé klobásy (vinné nebo smetanové)
- 150 g nivy
- 1 svazek hladkolisté petrželky
- 250 ml mléka nebo smetany na vaření
- 2-3 stroužky česneku
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- olej nebo máslo
Postup Zapečená bílá klobása s těstovinami a nivou
Postup receptu
-
Těstoviny uvaříme na skus, scedíme, promícháme s olejem nebo roztopeným máslem, aby se neslepily a necháme vychladnout.
Mezitím smícháme mléko nebo smetanu s nahrubo nastrouhanou nivou, prolisovaným česnekem a vymačkaným obsahem z bílé klobásy. Ruční metlou vymícháme na hladkou, středně hustou kaši, kterou dobře promícháme s vychladlými těstovinami a nasekanou petrželkou. Směs vydatně opepříme a dosolíme. Vložíme do máslem vymazaného hlubšího pekáčku nebo zapékací misky, následně do trouby předehřáté na 230°C a pečeme dozlatova (cca 30 minut).