Zapečená kapusta s hovězím masem recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
3 ks vejce
0.2 kg máslo
200 g strouhanka
0.5 l mléko
čerstvá petrželka
400 g vařené hovězí maso
1 hlávka větší kapusta
na ozdobu
50 g slanina
podle chuti
sůl
mletý muškátový květ
podle potřeby
tuk na vymazání

Postup receptu

  1. Hovězí maso z polévky (může být i maso z konzervy) nakrájíme na menší kousky. Kapustu očistíme a uvaříme v osolené vodě, vychladlou kapustu pomeleme.

  2. Žloutky utřeme se solí, s půlkou másla, přidáme muškátový květ, posekanou zelenou petrželku, prolisovaný česnek a pomletou kapustu. Směs zahustíme strouhankou navlhčenou mlékem a nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.

  3. Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a dáme půlku kapustové směsi. Kapustu poklademe masem a zakryjeme druhou částí kapusty. Dáme do vyhřáté trouby asi na 30 minut zapékat.

  4. Zapečenou kapustu na talíři posypeme osmaženou slaninou. Zapečenou kapustu s hovězím masem podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!