Zapečená kapusta s hovězím masem recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1-2 stroužky česnek 3 ks vejce 0.2 kg máslo 200 g strouhanka 0.5 l mléko čerstvá petrželka 400 g vařené hovězí maso 1 hlávka větší kapusta na ozdobu 50 g slanina podle chuti sůl mletý muškátový květ podle potřeby tuk na vymazání
Postup Zapečená kapusta s hovězím masem recept
Postup receptu
-
Hovězí maso z polévky (může být i maso z konzervy) nakrájíme na menší kousky. Kapustu očistíme a uvaříme v osolené vodě, vychladlou kapustu pomeleme.
Žloutky utřeme se solí, s půlkou másla, přidáme muškátový květ, posekanou zelenou petrželku, prolisovaný česnek a pomletou kapustu. Směs zahustíme strouhankou navlhčenou mlékem a nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
Pekáček vymažeme tukem, vysypeme strouhankou a dáme půlku kapustové směsi. Kapustu poklademe masem a zakryjeme druhou částí kapusty. Dáme do vyhřáté trouby asi na 30 minut zapékat.
Zapečenou kapustu na talíři posypeme osmaženou slaninou. Zapečenou kapustu s hovězím masem podáváme s vařeným bramborem.