Zapečená parmice se slaninou a cibulí recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1/2 dl olej
150 g anglická slanina
2 ks červená cibule
3 lžičky koření na ryby
500 g parmice nachová
mořská sůl

Postup receptu

  1. Z parmice odstraníme šupiny, hlavu, ocas a ploutve

  2. Do zapékací misky si nalijeme trochu oleje. Ryby posypeme kořením na ryby, obalíme anglickou slaninou a položíme do zapékací misky. Znovu na povrchu posypeme kořením na ryby. Poté poklademe nahrubo nakrájenou červenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem. Mírně osolíme a takto připravenou parmici dáme zapéct do trouby asi na 40 minut při 180 °C

  3. Zapečenou parmici se slaninou a cibulí podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!