Zapečená parmice se slaninou a cibulí recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1/2 dl olej 150 g anglická slanina 2 ks červená cibule 3 lžičky koření na ryby 500 g parmice nachová mořská sůl
Postup Zapečená parmice se slaninou a cibulí
Postup receptu
-
Z parmice odstraníme šupiny, hlavu, ocas a ploutve
Do zapékací misky si nalijeme trochu oleje. Ryby posypeme kořením na ryby, obalíme anglickou slaninou a položíme do zapékací misky. Znovu na povrchu posypeme kořením na ryby. Poté poklademe nahrubo nakrájenou červenou cibulí a na plátky nakrájeným česnekem. Mírně osolíme a takto připravenou parmici dáme zapéct do trouby asi na 40 minut při 180 °C
Zapečenou parmici se slaninou a cibulí podáváme s vařeným bramborem.