Zapečené brambory s kuřecím masem, brokolicí a zeleninou recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 ks vejce
850 g brambory
220 g brokolice
grilovací koření
550 g kuřecí prsa
100 ml nízkotučné mléko
200 g mražená zelenina s kukuřicí
mleté chilli
máslo na vymazání

Postup receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme je na malé kousky. Do hrnce dáme trochu vody a kuchyňský napařovač. Kuřecí prsa do něj vložíme a necháme je vařit v páře, dokud nebudou hotové

  2. Brambory si oloupeme a vložíme je celé do vroucí osolené vody. Taktéž čekáme, dokud se neuvaří

  3. Brokolici si omyjeme a natrháme z ní růžičky. Mraženou zeleninu s kukuřicí dáme do misky a klidně vložíme jen do mikrovlné trouby na 3 minuty. Totéž můžeme udělat i s natrhanou brokolicí. V krajním případě jí uvaříme standardním postupem. Tímto máme zeleninu hotovou

  4. Uvařené brambory scedíme. Hotová kuřecí prsa dáme do vhodné nádoby a dáme je na kuchyňskou linku poblíž hotové zeleniny. Brambory nakrájíme na středně silná kolečka a uděláme s nimi to samé jako s kuřecím masem

  5. Z rozšlehaného vejce, mléka a prolisovaného česneku připravíme polevu tím, že tyto suroviny spolu promícháme. Poleva je hotova, nyná si předehřejeme troubu na 220 °C

  6. Zapékací mísu potřeme máslem. První vrstvu tvoří brambory, které následně posypeme trochou mletého chilli a zalijeme trochou polevy. Doprostřed poklademe brokolici, kuřecí prsa, zeleninu a vhodně urovnáme. Prostřední vrstvu taktéž můžeme trochu posypat mletým chilli a zalít trochou omáčky Poslední vrstvu tvoří opět brambory, které tentokrát posypeme jak mletým chilli, tak i grilovacím kořením a zalijeme zbytkem omáčky. Zbytek by měl tvořit 2/3 původního objemu

  7. Takto připravené brambory dáme zapéct do trouby na asi 25 minut. Kdo rád sýr, může je po 20 minutách posypat nastrouhaným sýrem a ještě dát do trouby na 5 minut dopéct

  8. Zapečené brambory s kuřecím masem, brokolicí a zeleninou servírujeme teplé ihned po upečení. Jako příloha jsou vhodné nakládané okurky ve sladkokyselém kořeněném nálevu

  9. 1 větší porce (400 g) bez sýru průměrně obsahuje: 1311 kJ / 312 kcal, 29,2 g bílkovin, 31,7 g sacharidů, 12,7 g cukrů, 3,1 g tuků, 0,5 g nasycených mastných kyselin, 44 mg cholesterolu, 6 g vlákniny, 0,6 g soli a 85 g vápníku


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!